Digitalisering: trends & tools voor haven en logistiek
07/05/2018
iSHARE, ook voor het MKB
02/06/2018
Show all

Globis, keynote van Deloitte op de ‘Dag van Inkoop en Logistiek’

Op 24 april 2018 organiseert de Vereniging voor Inkoop en Bedrijfslogistiek (VIB) het jaarlijkse congres ‘Dag Van Inkoop en Logistiek’. VIB-partner Deloitte vroeg onze CEO Karel Van den Berghe als één van de keynote sprekers. Karel spreekt over één van de toekomstige uitdagingen in de supply chain, namelijk het capteren, opslaan, beheren en effectief gebruiken van data over verschillende supply chain actoren heen.

VIB-partner Deloitte werd uitgenodigd om één van de namiddagsessies in te vullen tijdens het evenement, met een focus op supply chain management in de consumentensector. Als één van de keynote sprekers vroeg Deloitte Karel Van den Berghe, CEO en oprichter van Globis. Karel Van den Berghe stelt in zijn informatiesessie GlobChain® voor. Dit concept behelst een decentraal data-ecosysteem waarbij verschillende partijen samenwerken met het oog op het optimaliseren van het end-to-end supply netwerk (‘Open-source data: leveraging a shared technology platform as the new oil to fuel supply chain collaboration’).

“Eén van de toekomstige uitdagingen in de supply chain is het capteren, opslaan, beheren en effectief gebruiken van data over verschillende supply chain actoren heen”, licht Kevin Overdulve, directeur van de supply chain-afdeling bij Deloitte, deze keuze toe. “Daar kan een concept zoals GlobChain® een belangrijke rol in spelen. De vernieuwende visie, gebaseerd op de blockchain gedachte, biedt een mogelijke oplossing voor heel wat van de huidige inefficiënties in de logistieke sector. Globis heeft hier een goed verhaal. Dit is interessant voor het gevarieerde publiek dat we verwachten, en past binnen het advies dat we klanten geven op het vlak van de supply chain van de toekomst”.

Globis maakt al drie jaar op rij deel uit van Deloittes Technology Fast 50, de jaarlijkse lijst van de 50 snelst groeiende technologiebedrijven in België. De selectie van deze bedrijven is gebaseerd op de procentuele omzetgroei over de laatste vier jaar. Karel Van den Berghe: “In de logistieke sector is de digitale transformatie in volle gang. Dat zorgt voor uitdagingen, maar ook voor mogelijkheden. Deloitte geeft als consultancybedrijf bij grote internationale bedrijven advies over digitalisering, supply chain-integraties en de evoluties in de markt. Dat maakt van Deloitte een echte referentie op het vlak van supply chain-innovatie. Ze zijn daarom de perfecte partner van dit event en ook van Globis.”

Het thema van de stream van Deloitte op 24 april is ‘Consumer Business’. Naast Karel Van den Berghe, leveren ook André Ceron (Colruyt Group), André Convents (Procter & Gamble) en Hendrik Decock (Lantmannen) een bijdrage aan het onderwerp.