Globis: ready for the major breakthrough
05/07/2017
Artikel uit flowsmagazine: GlobChain® door Michiel Leen
27/11/2017
Show all

Eigenaar en CEO Karel Van den Berghe geeft tekst en uitleg: “We willen ons Globis-platform naar een hoger niveau tillen.”

Globis: klaar voor de grote doorbraak

Wij hebben met Globis de stiel geleerd als producent van klassieke ERP-software voor kmo’s, maar sinds 2006 brengen we onze oplossingen consequent naar een hoger niveau. In plaats van onze technologie door te blijven ontwikkelen, hebben we gekozen voor een volledig nieuw platform. We hebben een sterke ERP-basis ontwikkeld om daarna onze focus op onze productie-, transport- en WMS-modules te leggen.

Die strategie had zijn risico’s. We hebben jarenlang een sterke groei en grote investeringen gekend. We combineerden dat ook met de ontwikkeling van veel nieuwe software, wat niet evident was. Die strategie heeft ons echter zo ver gebracht dat we vandaag een unieke positie bezetten in de markt. We zijn in staat om specifieke diensten en systemen te leveren die de hele supply chain omvatten. We kennen momenteel een steile opmars bij logistieke dienstverleners. Heel wat bedrijven uit de Antwerpse haven gaan over op ons platform en ook in Nederland zijn inmiddels een aantal zeer grote projecten in uitvoering bij o.a. Nedcargo en Ewals Cargo Care. Dit zet de deur open voor de grote doorbraak.

Transparantie en betrouwbaarheid

Anders dan bij klassieke leveranciers van software ligt onze focus niet langer op het verkopen van zoveel mogelijk licenties. We willen ons aanbod grondig wijzigen en bedrijven een connectie met ons platform aanbieden. Zo creëren we een grote marktplaats. De uitdaging is om alle mogelijke actoren met elkaar te verbinden. Het uitbouwen van een partnernetwerk maakt het voor Globis mogelijk om hét digitale virtuele platform voor de complete supply chain te worden. Zo werken we aan een toekomstgericht supplychainplatform waarlangs alle spelers in de logistieke keten in realtime met elkaar kunnen communiceren. Dat zal ons zo een unieke positie geven op de markt.

Om daar nog meer de nadruk op te leggen organiseren we eind november een GlobChain-event. Daar willen we ons systeem en de partnerships die erbij horen voorstellen aan de wereld. De links die onze partners en wijzelf daar leggen, zullen ons in staat stellen om volop de toekomst binnen te stappen. We houden u in ieder geval op de hoogte. 2017 is dan ook het jaar waarin we Globis meer zullen tonen aan de wereld. Via deze nieuwsbrief houden we u op de hoogte van de laatste evoluties van ons platform en delen we onze kennis en partners met u.