Globis present op Supply Chain Innovations-beurs
28/03/2018
Hoe gaming-technologie inzetten in de logistieke wereld?
03/05/2018
Show all

Persbericht – Globis wordt ‘launching customer’ van iSHARE

iSHARE: uniforme afspraken voor data delen in logistieke IT-systemen

 

Aalst, 29 maart 2018 – Globis, de ERP/WMS/TMS-speler voor logistieke dienstverleners, voert als enige Belgische partner binnen het kernteam de vernieuwende Nederlandse iSHARE-afspraken door in zijn software. iSHARE is een afsprakenstelsel dat bedrijven in de Supply Chain moet toelaten om via uniforme afspraken voor identificatie, authenticatie en autorisatie drempelloos en gecontroleerd data uit te wisselen. Globis wordt één van de ‘Launching Customers’ van het project. Zij gaan als eerste Belgische bedrijf de oplossing die ze implementeren  bij een klant, en ook hun software in het algemeen, aanpassen aan iSHARE. Het bedrijf krijgt daardoor een bevoorrechte positie tegenover potentiële Nederlandse klanten. iSHARE maakt later vandaag, 29 maart, officieel de andere Launching Customers bekend op het jaarcongres van de Topsector Logistiek.

Het iSHARE-project is een samenwerking tussen Nederlandse publieke en private partijen uit de logistieke sector. “Nederlandse bedrijven staan zeer sterk in logistiek, een troef die ze kost wat kost in handen willen houden”, zegt Karel Van den Berghe, CEO van Globis. “iSHARE is het instrument dat dit mee mogelijk moet maken. Dat de overheid en de sector hiervoor samenwerken, bewijst dat. Het afsprakenstelsel is een gemeenschappelijke ‘taal’ waarin logistieke systemen met elkaar kunnen praten. Dat betekent winst voor iedereen. Een groot contrast met België, waar iedereen te vaak in zijn eigen hoekje blijft zitten.”

Globis is (met één van haar projecten) één van de ‘Launching Customers’ – de enige Belgische – van het project. Globis zal als eerste Belgische partij werken volgens de juridische, operationele, functionele en technische afspraken uit het stelsel. Dit zal Globis een unieke positie geven tegenover potentiële Nederlandse klanten.

Implementatie iSHARE bij Globis

Globis zal onder andere gebruik maken van één van de belangrijkste features van iSHARE, het zogenaamde ‘delegeren van rechten’. Door het recht op het inkijken van data te delegeren aan een bestaande relatie die het vervolgens verstrekt aan diens relatie, kunnen zij data delen met partijen die zij zelf niet kennen. Met iSHARE hebben zij de zekerheid dat data gedeeld wordt met een betrouwbare partij en houden te allen tijde de controle over de eigen data.

Globis zal het iSHARE-stelsel integreren in zijn GlobSync-module. GlobSync is een ‘Enterprise Service Bus’ die speciaal ontwikkeld werd voor logistieke dienstverleners. Daarmee kunnen bedrijven in de logistiek makkelijker digitaal communiceren, zowel onderling als met klanten en toeleveranciers. GlobSync kan ook intern ingezet worden om verschillende softwaresystemen met elkaar te koppelen. De compatibiliteit met het iSHARE-stelsel zal dat alleen maar makkelijker en veiliger maken.

Het iSHARE-project

iSHARE is een afsprakenstelsel waarmee bedrijven uit de logistieke sector op een simpele en gecontroleerde manier data kunnen delen. De uniforme afspraken voor identificatie, authenticatie, autorisatie en delegatie maken het mogelijk dat logistieke partijen makkelijker, sneller en efficiënter gebruik maken van elkaars vervoerscapaciteit. Ook van partijen waar nu nog geen zaken mee worden gedaan. Zo vallen belemmeringen om data te delen weg. Voor iedereen die zich aansluit bij het iSHARE-stelsel, betekent dat een enorme stap vooruit voor de samenwerking binnen de logistieke sector.

Het gebruik van een dergelijk afsprakenstelsel maakt belangrijke efficiëntiewinsten mogelijk. Niet alleen kunnen papieren documenten in steeds grotere mate achterwege blijven, maar ook bijvoorbeeld het inboeken en plannen van zendingen wordt een pak makkelijker.

iSHARE wil zo min mogelijk nieuwe standaarden definiëren, maar juist gebruiken wat er al is. Het iSHARE-afsprakenstelsel ontstaat door goede afspraken te maken over hoe bestaande standaarden moeten worden geïnterpreteerd en gebruikt, en deze aan te vullen met operationele en juridische afspraken. “Dat is erg belangrijk voor ons”, zegt Karel Van de Berghe. “Bij gemeenschappelijke afspraken is het niet langer nodig om elke keer het wiel opnieuw uit te vinden. Het partnerschap met iSHARE past perfect in onze strategie om binnen de supply chain op een vlotte manier informatie uit te wisselen. iSHARE wil zich net als Globis niet uitsluitend op zijn thuismarkt richten, maar heeft ook internationale ambities. Hoewel het om een Nederlands project gaat, kan dit in de toekomst ook een grote impact hebben in België.”

Wereldwijde ambitie met GlobChain

Globis is een innovatief, Cloud-gebaseerd platform dat logistieke dienstverleners toelaat alle commerciële-, administratieve- en operationele processen te beheren en in realtime te integreren in de supply chain.

Met de lancering van het GlobChain-platform eind vorig jaar bewees Globis eens te meer zijn ambitie. Met GlobChain wil Globis, samen met haar co-creatiepartners, een revolutionair virtueel netwerk van logistieke dienstverleners opbouwen. GlobChain moet de deur openzetten naar een digitale supply chain, waarin informatie vlot gedeeld wordt door alle betrokken spelers. GlobSync is binnen GlobChain een van de cruciale bouwstenen.

Wenst u meer informatie of een interview, gelieve dan contact op te nemen met Elsie Van Linthout bij Luna: elsie@luna.be of 0475 26 01 03

Over Globis

Globis Software NV is een sterk groeiend softwarebedrijf uit Aalst (België) met inmiddels meer dan 50 medewerkers. Globis ontwikkelt en ondersteunt een heel uitgebreid, gestandaardiseerd ERP-platform dat ruim wordt ingezet bij middelgrote bedrijven in de Benelux en daarbuiten.

Naast indrukwekkende functionaliteiten voor productiebeheer en warehouse management, biedt het platform inmiddels een totaaloplossing voor logistieke dienstverleners, inclusief het beheer van forwarding en transportactiviteiten.

Voor meer informatie bezoek: www.globis-software.com
Voor meer informatie over GlobChain: www.globchain.com

De bekendmaking gaat door tijdens het jaarcongres van topsector logistiek in het Philips stadium in Eindhoven. Alle informatie vindt u via www.topsectorlogistiek.nl.  Meer over onze oplossingen en producten vindt u op www.globis-software.com.