Karel Van den Berghe spreker op CSCMP European Conference 2018
14/05/2018
Press release: Globis becomes ‘launching customer’ for iSHARE
29/03/2018
Show all

Peter Dennes versterkt managementteam Globis als General Manager

Aalst, 6 juni 2018 – Peter Dennes (45) vervoegt het managementteam van Globis, de softwarespeler voor logistieke dienstverleners. Als General Manager werkt hij samen met Karel Van den Berghe, CEO van Globis, en zal hij de operationele en financiële leiding van Globis op zich nemen.

Peter Dennes zal zich als General Manager bezighouden met de structurele omkadering en professionalisering van de activiteiten van Globis. Hij tekent het business plan voor de komende jaren uit en staat in voor de uitvoering van dat plan. Dennes heeft bovendien een sterke financiële achtergrond.

Concreet wil Dennes de investeringen van de laatste jaren laten renderen voor Globis. “Globis is al jaren heel snel aan het groeien”, zegt Dennes. “Ik zie veel potentieel gezien er jarenlang te weinig geïnvesteerd is in software in de hele logistieke sector. Slimme digitalisering en integratie van systemen kunnen veel papier- en dubbel werk besparen. Dat zou de sector veel efficiënter maken. Papieren dossiers zijn in 2018 helemaal voorbijgestreefd.”

 Karel Van den Berghe zal zich als CEO focussen op de strategie van Globis, het verder uitbouwen van het commercieel en technologisch netwerk en op de strategische klanten en projecten. “De uitbreiding van ons managementteam met Peter, is de logische volgende stap in het traject van Globis”, zegt Van den Berghe. “We willen gecontroleerd groeien, in België en daarbuiten. Daarbij moeten we een evenwicht vinden tussen onze visie en strategische plannen en de operationele en financiële uitvoering ervan.”

“We vullen elkaar aan. Als Karel de ‘entrepreneur’ is, dan ben ik de ‘intrapreneur”, besluit Dennes. “Samen met het geëngageerde Globis-team werken we aan de toekomst.”

Het volledige managementteam van Globis bestaat nu uit 7 personen: Karel Van den Berghe (CEO), Peter Dennes (General Manager), Karel Versavel (Development Manager), Sofie Van der Perre (Finance Manager), Maarten Van Gysegem (Sales Manager), Pauwel Demeyer (CTO) en Andy Ost (Consultancy Manager).

Carrière van Peter Dennes

 Peter Dennes behaalde een master Handelsingenieur aan de KU Leuven. Hij begon zijn carrière in de bankensector bij Fortis. Daarna nam hij verschillende financiële planningsfuncties en strategische functies op, onder andere bij Daikin. Ervaring in de software- en logistieke sector deed Dennes respectievelijk op bij ADP (Car Dealer Services) en Univar (value added logistics in chemische distributie). In juni behaalde hij nog een Executive MBA aan de Antwerp Management School. Dennes is een fervent skiër en fietser.

Managementteam Globis

(zittend Andy Ost, Karel Versavel, Maarten Van Gysegem; staand v.l.n.r. Pauwel Demeyer, Sofie Van der Perre, Karel Van den Berghe, Peter Dennes)